miercuri, 18 ianuarie 2012

VALOAREA ŞI UTILIZĂRILE PUTERII GÂNDULUI


Serviţi altora prin vibraţiile voastre mentale

       
        Un adevărat sihasru sau SANNYASIN poate realiza orice prin vibraţiile sale mentale. Un SANNYASIN sau un yoghin nu trebuie să devină preşedintele unei asociaţii sau vreunui partid politic pentru a‑şi îndeplini scopul. Aceasta este doar o idee puerilă. Există indieni care şi‑au asumat astăzi spiritul misionar al vestului şi strigă pretutuindeni că SANNYASINII ar trebui să preia conducerea în activităţile sociale şi politice. Ce greşeală tristă!

        Un înţelept nu trebuie să urce pe o platformă pentru a ajuta umanitatea, nici să predice pentru a eleva minţile oamenilor; propria lui viaţă este o întrupare a învăţăturii sale. Propria lui gândire elevează minţile oamenilor.

        Înţeleptul este garanţia vie a realizării lui Dumnezeu şi mulţi şi‑au găsit inspiraţia doar în privirea unor asemenea sfinţi.

        Gândurile lor pure şi puternice călătoresc la distanţe foarte lungi, purifică lumea şi pătrund în minţile a mii de oameni.

      Doctorii pot vindeca prin sugestie


        Doctorii ar trebui să aibă o cunoaştere profundă a ştiinţei sugestiei. Cei care nu cunosc aceste legi pot face uneori foarte mult rău. Uneori, ei îşi pot chiar ucide propriii pacienţi, înspăimântându‑i (inducându‑le sugestii negative).

        Dacă vine pacietul cu o tuse obişnuită şi doctorul îi spune: "Sărmane prieten, ai TBC. Trebuie să mergi la Bhowali (sau în Elveţia, sau la Viena) şi să te tratezi prin injecţii antituberculoase"; bietul pacient este atât de înspăimântat încât el se pate chiar îmbolnăvi de ftizie, deşi tusea sa era doar o tuse obişnuită, datorată vreunui guturai. Este un simplu exemplu de sugestie distructuvă.

        Doctorul ar fi trebuit să‑i spună; "O, nu‑i nimic. E doar o simplă răceală. Mâine te vei simţi deja mai bine. Ia un purgativ şi inhalează puţin ulei de eucalipt, modificăţi dieta alimentară sau chiar poţi posti astăzi". Un asemenea doctor este ca un zeu. El ar trebui adorat.

        Sugestia are puterea de a vindeca. Ea este un tratament fără medicamente. Există chiar o terapeutică sugestivă. Prin sugestii binefăcătoare şi puternice puteţi vindeca orice boală. Va trebui să învăţaţi această ştiinţă şi să o practicaţi, indiferent dacă sunteţi specializaţi în homeopatie, medicină alopată, ayurvedică sau Unani. Ştiinţa sugestiei se mulează perfect pe orice sistem. Prin amabilitate şi bunătate medicul îşi va atrage o mulţime de pacienţi şi îşi va îmbunătăţi astfel practica.

      Yoghinii îşi transmit mesajul prin transfer de gânduri


        Prin vibraţiile lor spirituale şi prin aura lor magnetică, yoghinii autentici şi necunoscuţi ajută mult mai mult umanitatea decât "yoghinii" de pe platformele adunarilor şi ale sălilor de conferinţă. Vorbitul la microfon este practicat doar de aceia care au un grad mai scăzut de spiritualitate, ce nu posedă ştiinţa şi puterea de a‑şi folosi facultăţile paranormale şi forţele latente din ei.

        Marii adepţi şi MAHATMAŞII (lit. Marele Suflet) îşi transmit mesajele prin telepatie aspiranţilor merituoşi din diferitele colţuri ale lumii. Mijloacele de comunicaţie care nouă ne apar drept paranormale sunt instrumentele fireşti de lucru ale marilor yoghini.

      Influenţaţi‑i pe alţii prin gândul vostru


        Puteţi influenţa pe altcineva fără a folosi limbajul vorbit. Tot ceea ce vă este necesar este o bună concentrare mentală, direcţionată de voinţă. Aceasta se numeşte telepatie.

        Iată un exerciţiu dacă doriţi să practicaţi telepatia. Gândiţi‑vă la un prieten sau o rudă ce locuieşte departe de voi. Imaginaţi‑vă faţa lui cât mai clar şi distinct. Dacă aveţi fotografia lui, priviţi‑o şi vorbiţi‑i cu voce tare. Înainte de culcare concentraţi‑vă intens asupra pozei. Peste două, trei zile o să primiţi cu siguranţă o scrisoare de la el. Important este doar să nu aveţi îndoieli.

        Veţi obţine astfel succesul şi o mare încredere în ştiinţa telepatiei. Câteodată, pe când citiţi ziarul sau aveţi ceva de lucru, vă treziţi subit primind un mesaj de la cineva drag. Dintr‑o dată vă gândiţi la el. Este evident că în clipa aceea el vă trimite un mesaj, gândindu‑se profund la dumneavoastră (acest proces nu trebuie să fie neapărat conştient; asemenea lucruri se petrec în mod curent la mulţi oameni care receptează sau emit în mod inconştient mesaje mentale altora).

        Vibraţiile mentale călătoresc mai rapid decât lumina sau electricitatea. În exemple cum ar fi cele de mai sus, mintea subconştientă recepţionează mesajele şi impresiile şi le transmite apoi mentalului conştient.

      Diferite  utilităţi ale puterii gândului


        Ştiinţa puterii gândului este deopotrivă interesantă şi subtilă. Dintr‑o anumită perspectivă, lumea gândurilor este mai reală decât universul fizic.

        De aceea, puterea gândului este foarte mare, căci ea acţionează nu doar în universul vizibil, ci şi în cel invizibil. Fiecare gând pe care îl emiteţi are o valoare intrisecă pentru voi, pe toate planurile posibile. Puterea copului fizic, a minţii, succesul în viaţă şi charisma personală ‑ toate depind de natura şi calitatea gândurilor voastre. Dar pentru acesta trebuie mai întâi să cunoaşteţi ştiinţa gândurilor şi să vă dezvoltaţi puterea gândului. Dacă aveţi o înţelegere cuprinzătoare a modului în care acţionează vibraţiile‑gând, dacă cunoaşteţi tehnica controlului gândurilor, precum şi metoda de transmitere benefică la distanţă prin formarea unor gânduri‑undă puternice, clare şi perfect definite ‑ atunci puterea voatră mentală va spori de mii de ori. Atunci veţi putea realiza adevărate minuni.

        Dacă gândul bun eliberează, gândul rău înlănţuie. De aceea, cei care gândesc corect obţin eliberarea. Manifestaţi puterile oculte ascunse în interiorul vostru prin înţelegerea şi realizarea puterilor minţii. Închideţi ochii; concentraţi‑vă gradat. Veţi putea astfel vedea obiecte aflate la mare distanţă, auzi sunete îndepărtate, trimite mesaje în orie parte nu doar a acestei planete, ci şi în alte părţi din univers, vindeca persoane aflate la mii de kilometri distanţă, ieşind astfel în afara timpului şi spaţiului.

        Credeţi în puterile minţii. Pasiunea, atenţia, voinţa credinţa şi concentrarea vă vor aduce fructul dorit. Amintiţi‑vă mereu că mintea se naşte din ATMAN (Spiritul) prin puterea MAYEI (Iluziei).

      Gândurile pot împlini orice misiune


        Puteţi ajuta un prieten aflat la greu, transmiţându‑i gânduri de uşurare, fără să fiţi nevoiţi să vă mişcaţi din locul în care vă aflaţi. Puteţi ajuta un prieten ce caută Adevărul transmiţându‑i mental, într‑un mod cât mai clar şi bine definit, adevărurile pe care le cunoaşteţi.

        Dacă trimiteţi cuiva un gând de iubire sau de ajutor, acesta va pătrunde în mintea lui unde va provoca în virtutea rezonanţei un gând similar, după care se va întoarce la voi cu o forţa îndoită. Atenţie însă, acest lucru este valabil şi pentru gândurile de ură care lovesc pe alţii, dar mai tare vă vor lovi apoi pe voi.

        De aceea, cel care înţelege legile gândirii nu va trimite decât gânduri de compasiune, iubire şi blândeţe, atingând astfel fericirea veşnică.

        Atunci când trimiteţi un gând util cu scopul de a ajuta pe cineva, el trebuie să aibă un scop pozitiv şi foarte clar definit, căci altfel el nu va aduce efectul dorit. Un gând confuz sau lipsit de forţă nu pate aduce în nici un caz rezultate benefice.

      Puterea gândului ce inspiră


        Trebuie să înţelegeţi foarte clar legea sugestiei şi efectele sale asupra minţii. Trebuie să fiţi atenţi cu sugestiile pe care le faceţi. Nu emiteţi niciodată sugestii greşite care pot avea efecte distructive, căci puteţi face astfel mult rău. Gândi‑vă bine înainte de a vorbi.

        Învăţătorii şi profesorii ar trebui să aibă o cunoaştere adâncă a ştiinţei sugestiei şi autosugestiei. Ei vor putea astfel să îi înveţe şi să îi eleveze şi pe studenţii lor într‑un mod eficient.

        Sugestii de tipul: "Dacă nu eşti cuminte, vine miliţianul şi te ia", sunt foarte distructive pentru copii, care devin timizi şi sperioşi. Mintea copilului este elastică, gingaşă şi se mulează uşor; sugestiile de orice fel li se imprimă foarte uşor, iar schimbarea sau eliminarea lor devine aproape imposibilă atunci când ei cresc. Un copil timid şi sperios se va transforma într‑un adult timid şi angoasat.

        Părinţii ar trebui să inducă curajul în mintea copiilor lor. Ei ar trebui să le spună "Uite, aici este poza unui leu, şi tu poţi fi la fel de puternic ca şi el. Haide, strigă ca el. Fii curajos! Priveşte poza lui SHIVA, a lui ARJUNA sau a oricărui alt erou al Antichităţii sau al timpurilor moderne. Şi tu poţi fi ca el." Când copiii cresc, aceste sugestii se întăresc prin adiţionarea noilor stimuli externi.

      Practicaţi transferul gândurilor


        La început, practicaţi telepatia la mică distanţă şi de preferinţă noaptea. Rugaţi un prieten să aibă o atitudine receptivă şi să se concentreze în jurul orei zece, stând cu ochii închişi într‑o cameră întunecoasă, dacă este posibil aşezat în VAJRASANA sau în PADMASANA.

        Urmăriţi să vă trimiteţi mesajul exact la ora convenită. Concentraţi‑vă asupra gândurilor pe care doriţi să le transmiteţi cu o cât mai mare hotărâre.

        La început este posibil să daţi greş, dar pe măsură ce avansaţi în practică şi vă însuşiţi bine tehnica, veţi putea trimite şi primi corect mesajele. Mai târziu, veţi putea chiar să transmiteţi mesajele la mare distanţă, în orice colţ al lumii. Undele‑gând diferă în intensitate şi în forţă. Emiţătorul şi receptorul ar trebui să practice o concentrare cât mai intensă. Abia atunci veţi dobândi forţa necesară trimiterii mesajelor, claritatea şi acurateţea în receptarea lor.

        Până atunci însă, începeţi prin a practica telepatia dintr‑o cameră în altă cameră vecină. Această ştiinţă necesită o practică răbdătoare şi, uneori, îndelungată. BRAHMACHARYA (controlul perfect al potenţialului sexual) este foarte importantă.

      Parapsihologia şi gândurile subconştiente


        Aşa cum fluviul sacru Gange îşi are originile în Gangotri, în munţii Himalayei, după care curge fără încetare spre Ganga Sagar, la fel şi curentul gândurilor îşi are originea în albia SAMSKARAS‑urilor (impresiilor) din cele mai adânci straturi ale minţii, unde sunt încastrate VASAVAS‑urile sau dorinţele subtile, latente; el curge neîncetat spre obiectele lumii exterioare atunci când mintea se află fie în stare de veghe, fie în stare de vis. Chiar şi o locomotivă este din când în când trimisă la depou să se odihnească, atunci când roţile ei s‑au supraâncălzit; dar misterioasa maşină a minţii se învârte fără încetare, neîngăduindu‑şi nici măcar un moment de odihnă.

        Practica telepatiei, a citirii gândurilor, hipnotismul, messmerismului şi videcării psihice, dovedeşteră nici o urmă de dubiu că mintea există şi că o minte superioară poate influenţa şi subjuga o minte inferioară. Din scrierea inspirată şi din experienţele cunoscute cu persoane hipnotizate putem cu usurinţă deduce existenţa minţii subconştiente care operează continuu, 24 de ore din 24. Prin disciplină spirituală puteţi însă să vă schimbaţi gândurile subconştiente şi mintea, devenind astfel o fiinţă nouă.

      Puterea gândurilor divine


        Gândul înseamnă viaţă. Sunteţi ceea ce gândiţi. Gândurile vă crează mediul înconjurător. Gândurile voastre constituie lumea voastră.

        Dacă menţineţi gânduri sănătoase, veţi avea o sănătate bună. Dacă vă gândiţi la boală, cu greu vă puteţi aştepta la sănătate, frumuseţe şi armonie. Amintiţi‑vă mereu că trupul este produsul minţii şi se află sub controlul ei.

        Dacă gândurile voastre vor fi puternice, şi corpul vostru va fi puternic. Gândurile de iubire, pace, mulţumire, puritate, perfecţiune sau Divinitate vă vor face, pe voi şi pe cei din apropierea voastră, perfecţi şi divini. De aceea, cultivaţi gândurile divine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu