duminică, 8 ianuarie 2012

Personalitatea ta


Ai impresia ca iti poti pacali interlocutorul si ca te poti arata entuziasmata de un proiect pe care, in secret, il gasesti cel mai plicticos? Ca ai invatat cum sa "citesti" privirea rapida pe care ti-o arunca colegul de munca pe care il consideri atragator? Cu toate ca nu ne propunem sa ne lasam usor cititi si nici macar interpretati de ceilalti, folosim gesturile pentru a comunica in fiecare zi. 

Pentru a folosi in favoarea noastra aceste gesturi -de care uneori nici macar nu suntem constienti- trebuie sa le cunoastem si sa invatam care sunt momentele in care trebuiesc folosite!

Care e urechea la care tii telefonul?

Cred ca ai observat si tu ca fiecare dintre noi are tendinta de a tine telefonul la una dintre urechi. Pe parcursul convorbirii avem tendinta de a schimba urechea in functie de subiectul discutat, dar si de interlocutor. Ai fi crezut ca si asta poate spune ceva despre tine?

Tii telefonul la urechea stanga? Specialistii in comunicare nonverbala sustin ca esti introvertit si centrat asupra propriei tale persoane. Preferi urechea dreapta? Esti foarte deschis si dispus sa il asculti pe celalalt. Esti, deasemenea, un foarte bun manipulator. 

Bratele incrucisate, nu doar atitudine defensiva!

Tii bratele mereu incrucisate? Ar trebui sa incerci sa observi care e bratul pe care il tii mai mereu deasupra. Bratul stang deasupra bratului drept inseamna o atitudine defensiva, in expectativa; sunteti neincrezatori si vreti sa va aparati valorile si ideile. Increderea voastra in voi insiva depinde de reactiile celor din jur.

Bratul drept este deasupra celui stang? Esti impulsiva, o adevarata luptatoare pentru toate cauzele posibile si imposibile si ai tendinta sa nu duci la bun sfarsit tot ceea ce incepi. Ai nevoie de mai multa incredere in tine pentru a te impune in fata celorlalti!

Stapanesti situatia? Piciorul dezvaluie!


Atunci cand incrucisezi piciorul stang deasupra celui drept arati ca nu ai nicio grija, dar inversul inseamna ca te simti presata, afirma specialistii. Si daca vei pune -obicei mai degraba masculin- glezna deasupra genunchiului iti vei arata nervozitatea si vei parea imatur. In plus, spun expertii, este o atitudine de falsa dezinvoltura!

Nervii si degetele

Esti agitata? Nervoasa sau plictisita? S-ar putea sa ai tendinta sa te joci cu propriile degete ca o metoda de a controla stresul. Daca iti strangi mainile avand degetul mare drept deasupra mainilor esti o persoana care nu se increde decat in lucruri stiintifice, in dovezi si in experiente personale. Daca degetul stang se afla deasupra celui drept atunci sunteti dominat de sfera afectiva si va veti lasa ghidat in tot ce faceti de simturi si nu de ratiune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu