Frumusetea tot timpul promite, dar nu ofera nimic.
— Simone Weil
De cele mai multe ori fiecare om, dar in mod special fiecare femeie, isi doreste sa fie frumoasa. De ce? De unde aceasta nevoie de a avea cele mai fine trasaturi, cea mai frumoasa privire, cel mai gratios corp? Oare din speranta ca ar avea alte oportunitati in viata?
Frumusetea fizica ne da un plus de incredere
Fiecare dintre noi stie ca trebuie sa arate altfel corpul nostru, dar niciodata nu ne gandim la ce ne-ar folosi asta. Oare ceilalti ar observa aceasta schimbare? Chiar ar fi atat de important pentru lumea care ne inconjoara?Cu siguranta asta ne-ar aduce un plus de incredere si poate plecand de la convingerea interioara viata noastra ar lua o alta directie, aceea pe care ne o dorim. Si chiar asta se intampla in majoritatea cazurilor cand o persoana face efort sa isi corecteze un defect fizic. La fel ca diverse tratamente de infrumusetare, sportul ori interventiile chirurgicale, ca instrumente de corectie a unor defecte sunt acceptate pentru bucuria care o aduc. Orice ne aduce un plus de valoare in cazul imaginii personale este benefic.
Chipul perfect nu e o promisiune de fericire, ci o certitudine de dezastru
Ca un oservator pasiv marturisesc ca am cunoscut mai multe persoane frumoase, care la un moment dat s-au plans de rautatea oamenilor din jurul lor. Initial nu am constientizat asta, nici nu m-am gandit prea mult daca asa o fi. Primul gand care imi bloca ratiunea era: “uite are toate sansele, ce noroc”.Dar peste ani am inteles ca totusi sa fii o persoana frumoasa este destul de dificil. In primul rand pentru ca frumusetea nu garanteaza fericirea absolut deloc, poate de multe ori chiar impiedica sa fie gasita. De ce? O persoana frumoasa intotdeauna iese in evidenta din multime si deseori cand nu este pregatita. De cele mai multe ori nu e un lucru bun, pentru ca in primul rand starneste invidia, de ce nu si antipatia (des intalnit in cazul femeilor).
Apoi mai e un factor: fetele frumoase uneori devin victime inca din adolescenta cand tentatiile sunt mari, experienta de viata zero si autoprotectia minima. Si fiind in “vizorul public” de fiecare data trebuie sa stii sa iti porti frumusetea cu demnitate, la nivelul asteptarilor celorlalti. Dar cum? Mai tarziu vor sti cum sa duca aceasta “misiune”, dar dupa un sir de experiente nu din cele mai placute. Asa se intampla ca oamenii care nu le vor folosi drept bijuterie, le vor pune sa platesca pentru propria lor uratenie… si poate nu pentru cea fizica neaparat, dar pentru acea sufleteasca cu siguranta!
Cand conteaza daca esti frumoasa
Este evident ca sunt meserii in care conteaza foarte mult frumusetea si la fel de adevarat e ca frumusetea te ajuta, iti mai da un punct in plus ca sa castigi “concursul”. Dar sa fim convinsi ca este suficient sa fii o persoana placuta, ingrijita si inteligenta pentru a-ti crea o viata frumoasa.Intotdeauna am fost de parerea ca frumusetea se invata. Orice aptitudine dezvoltata din timp iti intra in reflex si simplifica modul de comportament corect mai tarziu. Cu siguranta, ca si altele, gustul estetic poate fi dezvoltat.
Si aici, fac o paranteza, tendintele sunt preluate din societatea in care crestem. Daca in jurul nostru nu vedem oameni ingrijiti, nu avem parte de curatenie si igiena la locul de invatamant sau munca, in locatiile publice sau chiar pe strada, daca zona in care locuim este poluata si murdara cum sa fim noi “frumosi”? Uneori, si cand avem alte idei si o educatie corespunzatoare, mediul ne acapareaza. De ce oare?
Stiu cu siguranta ca un om neingrijit nu poate fi frumos, asa ca haideti sa asimilam frumusetea. Iar pentru asta ar fi prioritar sa o redefinim.
Semnale nonverbale in flirt
Esti interesat/a de mine?
La prima vedere poate parea un articol dedicat exclusiv barbatilor. Insa el este adresat si femeilor. De ce? Pentru ca doresc sa scot in evidenta cateva semnale nonverbale pe care ambele sexe le folosesc in timpul flirtului/curtarii pentru a-si exprima interesul.Pentru barbati sunt semnale carora ar fi indicat sa le dea atentie, deoarece ele indica daca femeia este captivata de sarmul lor si, daca ele exista, inseamna ca sunt pe drumul cel bun.
Pentru femei sunt ca o oglinda care ne arata ce anume ne “tradeaza” interesul fata de un barbat si poate, este bine, de cele mai multe ori sa le constientizam atunci cand le facem. Mai ales atunci cand intalnim o persoana care ne place si vrem sa ii aratam nonverbal acest lucru!
Sunt interesat de tine!
Oare cum imi arat interesul fata de cineva? Totul incepe cu priviri lungi de la distanta. Dupa care persoana se uita la tine de cateva ori, iti sustine privirea cateva fractiuni de secunda, apoi isi lasa ochii in jos. Spre final, privirea se indreapta undeva in departare. Este fascinant jocul privirii atat la femei cat si la barbati!Urmariti apoi miscarile corpului care incep sa fie alerte: incepem sa ne mangaiem parul, sa ne aranjam hainele, sa ne aplecam capul intr-o parte (de parca am semnala “sunt aici pentru tine ca sa ma mangai!”) si sa ne indreptam pozitia corpului catre persoana care ne intereseaza.
Dar ritualul nu se sfarseste aici: vor fi apoi zambete, ochii se vor micsora usor si vor capata parca deodata scantei, buzele vor fi atinse inconstient cu limba, iar corpul nostru va reflecta prin oglindire pe cel al persoanei care ne atrage!
Ce sa retinem din cele de mai sus? Cu cat este mai mare frecventa contactului vizual, cu cat vor straluci ochii, cu cat va sustine mai mult privirea voastra, cu atat mai bine. Cu cat directia corpului va fi indreptata spre tine si va mai alerta, cu atat mai mult va arata ca este interesat/a de tine.
Nu sunt interesat de tine!
Cum ne dam seama ca cineva nu este interesat de noi? Daca am da atentie semnalelor corpului ati afla chiar din primele momente ale interactiunii cu cealalta persoana daca are rost sa va pierdeti timpul cu ea.Asadar, daca nu va arunca priviri pasagere, daca isi retrag foarte repede privirea si se uita undeva departe de voi si peste voi, sunt semne clare de dezinteres.
Indiciile privirii sunt poate insuficiente pentru a trage o astfel de concluzie, insa daca apar si urmatoarele semnale (postura nu este deloc schimbata, nu isi atinge diverse parti ale corpului sau hainele cu mana, directia corpului este indreaptata in alta parte, capul ramane vertical, expresiile faciale sunt neutre si politicoase, gura inchisa si fara zambet) atunci fiti convinsi ca nu exista deloc interes.
Multi dintre noi se simt stingheri sau le este chiar teama de locurile unde sunt asteptate interactiunile sociale (bar, cafenea, discoteca, etc.) si de cele multe ori nu avem o postura deschisa. De aceea, in timpul ritualului de curtare, cu cat o persoana are o postura mai deschisa fata de noi cu atat sunt mai mari sansele ca aceasta sa “subscrie” la avansurile facute.
Este modalitatea prin care creierul nostru limbic ne asigura, inconstient, stare de confort. Ne simtim in siguranta.
Cand persoana cu care vorbesti isi schimba postura intr-una deschisa (facand gesturile care arata interesul de mai sus), iti transmite un mesaj ca are incredere in tine si ca se simte confortabil cu tine.
Literalmente se deschide catre tine si catre ceea ce ai de oferit. Este nevoie de mult curaj sa faci asta. Iar daca tu faci primul pas (fie ca esti femeie sau barbat) spre deschidere, persoana care te place sau care este interesata de tine te va urma si treptat-treptat se va deschide si ea. Sa aveti interactiuni nonverbale cat mai placute!
Flirtul, privirea si dorinta
“Cand am vazut-o prima data m-a sagetat cu privirea ei seducatoare.” “Nu ma
pot dezlipi de ochii lui, parca ma hipnotizeaza.” “Sa ma incred in privirea ei
sau nu?” “Ochii lui spun adevarul sau doar ma mint?” Iata doar cateva dintre
frazele pe care probabil ni le-am spus toti atunci cand eram indragostiti sau
doar ce cunoscusem o persoana care ne-a atras foarte mult.De ce vorbim despre flirt si privire? Pentru ca se spune ca “ochii sunt ferestrele sufletului” si ceea ce reflecta ei ne poate da raspunsul pe care, de cele mai multe ori, nu il primim direct de la persoana in cauza. Iar legatura cu flirtul este usor de facut, pentru ca noi vrem sa stim de la bun inceput daca persoana de care suntem atrasi ne doreste sau nu. Da, dorinta se citeste in ochi si cititi in continuare cum putem detecta cu usurinta acest lucru!
Dorinta se citeste in ochi, la propriu
Poate ca ati auzit ca pupilele noastre se dilata atunci cand vedem ceva care ne place – fie ca este o persoana, o masina sau un lucru pe care ni-l dorim foarte mult. Astfel, tot ceea ce ne atrage si ne creeaza emotii pozitive ni se dezvaluie prin dilatarea pupilelor. Ce se intampla de fapt? Creierul spune “Imi place ceea ce vad; vreau sa vad mai bine!”.Stiati ca avem trei tipuri de creier: cel reptilian (comun cu cel al animalelor), cel limbic (responsabil cu emotiile) si neocortexul (responsabil cu ratiunea). Practic, atunci cand pupilele se dilata intra in functiune creierul limbic, care ne spune clar daca ne place sau nu ceva. Este o reactie inconstienta a creierului, pe care nu o putem controla si de aceea, atunci cand apare aceasta dilatare a pupilei putem citi clar dorinta persoanei de care suntem interesati.
Cand oamenii sunt foarte incantati de ceea ce vad in fata lor, pe langa dilatarea pupilelor, se arcuiesc sprancenele, marindu-se suprafata ochilor si parca ochii sunt mai mari decat de obicei. Ceea ce este extrem de interesant de observat este ca pupilele ni se dilata si mai mult cand privim o persoana cu pupilele dilatate. Dorinta celuilat ne trezeste si noua dorinta.
Urmariti reclama
In perioada medievala, doamnele din inalta societate foloseau atropina in ochi pentru a se dilata pupilele si pentru a deveni cat mai atragatoare.
Asadar, de azi inainte, atunci cand va intalniti cu persoana pe care o doriti in viata voastra, urmariti cu atentie dilatarea pupilelor. Incercati sa dati o floare persoanei respective si observati cu atentie daca acest gest este insotit de dilatarea pupilelor. Daca da, inseamna ca persoana a fost placut impresionata si mergeti pe o carte castigatoare. Daca nu, mergeti pe un alt drum! Ochii nu mint si este mai bine sa stiti din timp unde va aflati, decat sa descoperiti pe parcurs, nu-i asa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu