miercuri, 28 decembrie 2011

Omul este ceea ce gindeste

“Omul este o adevarata bagheta magica, un intermediar intre Pamant si Cer. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa intre in contact cu Cerul, prin gandurile, cuvintele, actiunile sale, pentru a actiona benefic pe Pamant. Intreaga noastra existenta este magie. Toate actiunile noastre – gest, privire, cuvant – aparent banale, poarta in ele sentimentele si gandurile noastre. Cind avem ganduri si sentimente negative, ne murdarim pe noi insine si tot ce ne inconjoara, iar, dupa legile universale, tot ceea ce produce asemenea efecte intra in categoria “magiei negre”. Insa tot ce este armonios, frumos si luminos este “magie alba”. Cu gandurile noastre construim mereu ceva din substanta nevazuta, care atrage puteri ce ne pot fi folositoare sau daunatoare.
Gandul este cel care modeleaza si face adevarate minuni sau adevarate dezastre. Prezentul este rezultatul gandirii noastre anterioare, iar viitorul isi are radacina in gandurile noastre actuale. In concluzie, noi devenim ceea ce gandim. Cum ne sunt gandurile, asa ne este si viata. Un gand, bun sau rau, isi pune amprenta nu numai pe cel caruia ii este adresat, ci in primul rand pe cel care il emite, pentru ca gandul atrage ganduri similare, amplificand astfel binele sau raul initial, totul intorcandu-se asupra noastra, ca un bumerang.
Omul, creatie divina, detine puterea de a se perfectiona si, cu timpul, chiar de a se transforma in intregime. Insa, aceasta transformare trebuie sa ne atinga in primul rand viata interioara, gandurile. Nu este suficient un comportament exterior care sa dovedeasca un respect oarecare fata de cineva. Acest respect trebuie sa existe si in gandurile noastre, pentru ca sufletul este un adevarat sanctuar. Fiecare gand al nostru este o realitate, o forta, ce reprezinta de fapt o piatra de temelie a soartei noastre, modelata fie in bine, fie in rau. Concentrandu-ne asupra intelepciunii, a iubirii, a puterii si a perfectiunii Divine, vom simti curand cum ea lucreaza, magic, in noi: aceasta imagine devine ca un talisman, ea ne ghideaza, ne protejeaza, ne lumineaza, iar prin vibratiile sale va respinge vibratiile opuse si, simultan, prin legea afinitatii, va atrage vibratiile care ii corespund.
Putem realiza in noi o imagine-talisman pe care sa o insufletim si sa o alimentam cu ajutorul gandului, a iubirii, a vointei, caci aceasta imagine va actiona putin cate putin asupra tuturor corpurilor subtile si va putea chiar transforma vibratiile celulelor corpului fizic. Gandul influentand astfel intregul nostru corp, noi lasam urme pe toate obiectele pe care le atingem si chiar si pe cele pe care nu le atingem, doar prin simpla noastra prezenta. In locurile pe unde trecem, asupra persoanelor pe care le frecventam, lasam urme bune sau rele, luminoase sau intunecate. De aceea este atat de important sa lucram asupra gandului si a sentimentelor, pentru ca prin ele putem face bine sau rau. De exemplu, starea de furie, de deprimare pe care o avem este perceputa de intregul nostru anturaj si impartasita intr-o masura mai mare sau mai mica. In acelasi mod, tot si toti cei care ne inconjoara beneficiaza de starea de fericire, calm, dragoste pe care o avem in momentul respectiv.
Spiritele raului fac jocul tentatiilor, dar depinde de noi, de fiecare, sa nu cadem in capcana lor. Creatorul si spiritele ceresti ne ofera libertatea sa ne dezvoltam propria constiinta si sa invatam sa devenim responsabili de propriile atitudini. Noi insine trebuie sa ne convingem de ce este mai bine sa urmam un anumit drum in locul altuia.
Omul, chiar daca este lipsit de multe mijloace de existenta, nu are dreptul sa foloseasca gandul – acest dar divin – pentru a obtine glorie, bani sau pentru a scapa de dusmani, ci numai in scopuri divine, pentru a deveni mai intelept, mai echilibrat sufleteste cu el insusi, printr-o munca neintrerupta de organizare interioara, de purificare, de autocontrol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu