miercuri, 28 martie 2012

Testul LIBERTATII EMOTIONALE al lui Judith Orloff - Cat de mult experimentezi libertatea emotionala?

Acest test va va ajuta sa vedeti care este, in momentul prezent, nivelul libertatii emotionale la care ati ajuns. Reflectati asupra intrebarilor de mai jos raspunzand sincer fata de propria persoana cu DELOC ADEVARAT (valoreaza 0 puncte); CATEODATA ADEVARAT (valoreaza 1 punct); APROAPE INTOTDEAUNA ADEVARAT (valoreaza 2 puncte):

1. Daca ma cert cu cineva, trag adanc aer in piept, ma calmez si abia apoi reactionez.
2. Atunci cand am dubii sau ma tem de ceva, vorbesc cu mine insami pentru a ma calma.
3. Atunci cand sunt blocata in trafic sau ceva imi decaleaza programul, am rabdare si nu imi ies din fire.
4. Dupa o zi grea ma concentrez asupra lucrurilor ce m-au multumit si nu imi judec aspru propriile greseli ce au dus la eventuale incurcaturi.
5. Rareori devin trista/suparata/nervoasa daca cineva imi zadarniceste planurile.
6. Ma simt conectata spiritual (oricum ai defini spiritualitatea).
7. Atunci cand fac anumite alegeri ma incred in intuitie, in ceea ce imi dicteaza inima.
8. Daca sunt invinuita de ceva, rareori izbucnesc spunand lucruri pe care sa le regret mai tarziu.
9. Adorm usor, fara sa imi fac griji pentru ce am de facut a doua zi.
10. Chiar daca am avut inima franta, nu renunt la iubire.
11. Sunt o persoana pozitiva si nu transform problemele mici in probleme mari.
12. Nu caut sa ma razbun daca cineva nu ma trateaza asa cum ar trebui.
13. Nu sunt geloasa pe succesul unei alte persoane.
14. Nu ma las condusa de emotii negative sau impuls.
15. Nu ma las distrusa emotional de dezamagiri.
16. Nu ma compare cu nicio persoana din jurul meu.
17. Sunt o persoana empatica, insa nu ma las influentata negativ de durerea celorlalti si nici nu incerc sa imi asum rolul de “psiholog”.

18. Traiesc in prezent, nu staruiesc asupra trecutului.
19. Viata pe care o traiesc ma face fericita. Nu imi doresc altceva.
20. Am anumite limite emotionale pe care nu le las incalcate de ceilalti.

Interpretarea TESTULUI:


libertatea emotionalaPentru a calcula in ce masura detinem libertatea emotionala este nevoie sa adunam punctele de la cele 20 de întrebari.

  • un punctaj intre 30 si 40 sugereaza ca libertatea emotionala de care va bucurati este la nivel aproape maxim, lucru ce denota ca nu va lasati influentate de emotiile negative ale celor din jur si stiti cum sa va traiti viata intr-un mod constructiv;

  • daca aveti un punctaj intre 15 si 29, nivelul dumneavoastra de libertate emotionala este moderat, adica luati viata asa cum este ea, cu bune si cu rele, fara sa experimentati stari extreme de schimbare de dispozitie;

  • un punctaj de 14 sau mai mic sugereaza ca, in ceea ce priveste libertatea emotionala, sunteti inca la nivel de incepator - nu reusiti sa va bucurati de micile placeri ale vietii decat foarte rar si anumite emotii negative efectiv va coplesesc;

  • un punctaj foarte apropiat de 0 (si este nevoie de curaj pentru a il recunoaste) indica faptul ca, cel putin pana acum, nu ati reusit sa experimentati libertatea emotionala, insa vestea buna este ca puteti sa descoperiti tot ceea ce aceasta are de oferit de indata ce va puneti in gand sa va schimbati viata, sa tineti cont de efectul emotiilor asupra starii noastre de bine si sa deveniti o persoana deschisa, mai spirituala si conectata cu tot ceea ce este in jur.

Indiferent de scorul pe care l-ati obtinut la acest test, incercati sa descoperiti care sunt ariile din viata dumneavoastra ce au nevoie de imbunatatiri, tratati-va cu seriozitate emotiile si sentimentele si nu uitati ca cel mai bun antidot impotriva negativismului este comunicarea deschisa si sincera cu o persoana draga. Pentru a atinge libertatea emotionala este nevoie sa ne redescoperim constant prin ochii celorlalti.

Libertatea emotionala prin prisma lui Judith Orloff


Ce inseamna “libertatea emotionala”?


Libertatea emotionala este capacitatea fiecarei fiinte de pe planeta de a da si a primi cat mai multa dragoste. Pentru a capata libertatea emotionala este nevoie sa ne manifestam emotiile intr-un mod pozitiv si sa invatam sa ne descarcam de cele negative in mod constructiv.

Libertatea emotionala include atat evolutia personala, cat si cea spirituala. Invatand sa ne controlam emotiile negative vom creste spiritual si vom reusi sa ne depasim propria conditie. A deveni liber din punct de vedere emotional inseamna sa dam deoparte emotiile ce nu sunt productive si sa ne privim propria persoana (dar si pe ceilalti) cu sufletul deschis.

De ce am nevoie de libertatea emotionala?


Avem nevoie de libertatea emotionala pentru a scapa din vartejul emotiilor negative deoarece acumularea acestora ne poate distruge relatiile cu semenii, ne poate face imuni la bunatate si nu in ultimul rand ne poate impiedica sa ne bucuram de minunatiile lumii in care traim!

Cum pot atinge libertatea emotionala?


libertatea emotionalaExperimentarea emotiilor si a trairilor interioare ne deschid calea spre propria constiinta si ne invata veritabile lectii de viata. Putem atinge libertatea emotionala daca suprapunem emotii pozitive peste cele negative. De exemplu, putem sa ne construim rabdarea pentru a “contracara” supararile sau sa dezvoltam sentimentul de empatie in scopul de a face invidia sa dispara.


Exista doua stadii de procesare a emotiilor. Primul presupune recunoasterea deschisa a emotiei brute fara ca aceasta sa fie inhibata in vreun fel. Al doilea presupune actiunea propria-zisa, si anume transformarea negativitatii prin suprapunerea de emotii pozitive peste cele negative.

Libertatea emotionala: rezultate


libertatea emotionalaDaca reusim sa experimentam pe deplin libertatea emotionala vom deveni persoane mai fericite, mai flexibile si mai pline de viata. Mai mult, nu numai ca vom avea grija de propria persoana, insa vom trata altfel, mai empatic, familia si prietenii. Rabdarea noastra va deveni din ce in ce mai dezvoltata si vom gestiona extrem de bine conflictele aparute pe nepregatite.

Ca dimensiune spirituala, ne vom conecta cu eu-l nostru interior si vom surmonta orice situatie neplacuta sau dezamagitoare folosindu-ne de puterea instinctelor noastre, ascultand glasul inimii care nu da gres niciodata!

Experimentand libertatea emotionala deplina ne vom simti protejati si ingrijiti de o forta spirituala superioara ce nu ne va lasa niciodata sa ne simtim singuri pe Pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu