Nimic din ce ne inconjoara nu e mort si inert. Viu nu inseamna doar ceea ce reusim sa vedem ca respira
- Stimata doamna geolog, am fost educati cu credinta ca regnul mineral este o lume inerta, moarta, spre deosebire de cel vegetal si animal. Asa este, sau considerati ca are si pamantul ori piatra viata sa?
- De la nastere, avem cu totii o relatie speciala cu materia, relatie pe care o pierdem pe masura ce crestem. Ramanem insa cu nevoia de a fi in contact cu pamantul. De aici, placerea pe care o simtim cand mergem desculti prin iarba sau pe nisip sau de a tine in mana o piatra. Toate aceste nevoi au la baza o componenta vibrationala. Unii o simt prin placerea de a atinge o piatra, cu ochii inchisi si cu mana lipita de ea, asa cum ne place din cand in cand sa ne sprijinim capul pe un arbore. Noi percepem vibratia pamantului si a fiecarui mineral pe care il atingem, desi rareori o facem la nivelul constientului. Dar pentru ca noi nu putem sa vedem cu ochii nostri pamantul sau piatra miscandu-se, nu inseamna ca lumea minerala este inerta.
- Cu alte cuvinte, pamantul, pietrele, planeta pe care traim sunt vii?
- Absolut! Dar trebuie redefinite notiunile invatate. Viu nu inseamna doar ceea ce respira, ceea ce reusim sa vedem ca respira. Faptul ca o piatra, un mineral, are un nivel de vibratie mai coborat sau densitate mai mare nu inseamna ca este inerta. Trebuie sa fim deschisi la noi interpretari, la noi modele, sa regandim. Acest lucru trebuie sa-l faca si geologia, ca si celelalte stiinte. La urma urmei, noi modelam trecutul in functie de ceea ce stim in momentul de fata. Dar maine, trecutul se poate schimba.
- Daca materia este vie, putem vorbi de o reactie a acesteia de tip emotional?
- Mai corect ar fi sa spunem ca reactia este de tip vibrational. Notiunea de emotional este utilizata in special in legatura cu fiintele umane, dar s-a recunoscut, demonstrat si acceptat acest lucru si pentru regnul animal. De altfel, teosofia are la baza conceptele similaritatii/identitatii corpului fizic cu regnul mineral, a corpului eteric cu regnul vegetal si a corpului astral cu regnul animal. Toate aceste forme de energie comunica intre ele. La un aflux de vibratii transmise de exemplu de catre o fiinta umana, in momentul in care isi manifesta intens o bucurie sau o stare de tristete, electronii din atomii unui cristal pot face salturi dincolo de echilibrul intracristalin. Uneori aceste salturi pot fi atat de mari si intense, incat cristalul devine friabil si casant, pur si simplu crapa... de emotie. Si astfel, raspunsul materiei considerate inerte devine unul evident la nivel fizic. Dar faptul ca lumea minerala reactioneaza la actiunea noastra, a tuturor, este din ce in ce mai evident la nivel planetar. Am preferat sa credem ca toate fenomenele naturale, si in special cele catastrofice, au exclusiv o explicatie supusa legilor fizice. Pe langa explicatia fizica a fenomenelor se vorbeste din ce in ce mai mult de amprenta energetica umana, datorata diferentelor sociale, economice si morale intre diferite zone geografice. Planeta actioneaza ca o singura fiinta, iar noi trebuie sa invatam ca facem parte din ea. Un dezechilibru creat oriunde pe suprafata ei se va rasfrange in final asupra tuturor.
- Exista o inteligenta a materiei?
- Exista o inteligenta in toate. In fiecare element se afla stocate informatii. In functie de informatia care este inscrisa in el, un mineral ia o anumita forma si culoare, chiar atunci cand e vorba de acelasi element chimic. Exemplul clasic este cel al grafitului (negru-cenusiu, gasit in Romania la nord de Polovragi) si al diamantului (gasit in putine locuri din lume, fiind un mineral foarte rar). Grafitul este carbon in sistem de cristalizare hexagonal, foite peste foite, pe cand diamantul este tot carbon cristalizat, dar in sistem cubic. Modul cum este stocata informatia care face ca intr-un caz carbonul sa cristalizeze hexagonal, iar in celalalt cubic inca nu este cunoscut.
"Avem nevoie fundamentala de contact cu pamantul"
- Cat de mult ne afecteaza faptul ca nu mai intram in contact direct cu pamantul, ca in trecut, mai ales in marile orase, ca nu mai locuim in case de pamant, ca nu mai dormim pe jos si nu mai folosim vase de ceramica?
- Avem o nevoie fundamentala de contact cu pamantul. Vechile civilizatii stiau asta. De altfel, ne si intoarcem in pamant, si acest lucru este minunat, caci informatia pe care am acumulat-o ca organism viu o ducem inapoi pamantului. Uitati-va in jur: orice folosim are la baza elementul mineral. Suntem conectati permanent cu pamantul. Sau ar trebui sa fim. Desi nu invatam niciodata la scoala aceste lucruri, trebuie sa constientizam singuri si sa atenuam din distanta pe care am creat-o intre noi si planeta pe care traim. Sa punem mana pe pamant, sa mirosim o floare, sa atingem un copac. Sa privim cu sufletul aceasta frumusete pura. Din pacate, nu suntem constienti cat de mult ne afecteaza lipsa contactului cu pamantul. Intotdeauna cei care traiesc in contact direct cu pamantul vor avea un plus de multumire si implinire interioara. Dar pamant nu inseamna doar sol, ci si vegetatia care creste din sol si aerul pe care il respiram. Odata cu pamantul sunt afectate si vegetatia, si aerul. Conexiunile sunt multiple. Faptul ca exista atatea fenomene devastatoare pe tot pamantul are legatura cu modificarea echilibrului energetic al pamantului ca planeta. Un seism nu inseamna intotdeauna o reactie strict mecanica din interiorul pamantului, ci o reactie la perturbarea campurilor planetare.
- Este aceasta o forma de constiinta?
- Pamantul este o forma de constiinta, in sensul ca traieste pe un nivel vibrational, iar noi trebuie sa ne racordam la el. Planeta, la randul ei, se racordeaza la nivelul vibrational al universului. Tot universul inseamna energie, vibratie.
- Spuneti-ne, ce are specific pamantul Romaniei?
- De la un relief deosebit de variat, la o bogatie de resurse minerale si naturale extraordinare. Aici a fost cea mai bogata zona din Europa in privinta zacamintelor de sare. Am avut intotdeauna apa, sustinuta de o geomorfologie favorabila, care a permis dezvoltarea agriculturii, deci legatura cu pamantul, statornicia. Avem minerale, metale, roci indispensabile unei civilizatii infloritoare. In momentul in care pamantul iti ofera astfel de resurse, orice populatie evolueaza. Fierul Carpatilor Meridionali si aurul Apusenilor au dus la dezvoltarea tehnicilor de prelucrare si a mestesugurilor. Nu a trebuit sa importam de nicaieri aceste elemente, le-am avut pe ale noastre si le-am folosit. Utilizarea avansata a pietrei in constructii vorbeste tot de o traditie indelungata. Un exemplu interesant il constituie utilizarea andezitului, la sanctuarul mare de la Sarmizegetusa, adus probabil din zona Uroiu, deci de la cel putin 50 km departare. Metoda de prelucrare este cu totul deosebita, pentru ca este o roca ce se modeleaza foarte greu, fiind necesare scule de taiere performante, similare celor diamantate din prezent.
- Cum au prelucrat dacii andezitul? Aveau la dispozitie diamante?
- Nu exista acest mineral pe teritoriul tarii. Mesterii stiau cum se sparge piatra, dupa anumite zone, cuprinse in ele, pe care le identificau prin ciocanire. Iar piatra se desfacea la un simplu soc mecanic. In ce priveste prelucrarea coloanelor templului, asta presupune un numar foarte mare de persoane si tehnici multiple, despre care nu putem decat sa emitem ipoteze.
- Credeti ca Romania este un loc special, din perspectiva reunirii mai multor factori geografici favorabili?
- Absolut, este un lucru evident! Pe de o parte, exista componenta economica clara, descrisa anterior. Pe de alta, este partea geologica spectaculoasa a teritoriului, cu locuri de o frumusete ce greu incape in cuvinte.
"Pietrele inmagazineaza informatii de la purtatori si de la locurile unde sunt asezate"
- S-a acceptat adevarul ca apa are memorie. Exista si o memorie a pietrei?
- Pietrele pastreaza informatia si, in conditii specifice, o elibereaza. Au fost atestate nenumarate cazuri in care o piatra pretioasa a avut efecte benefice sau distructive asupra celor care au purtat-o. Acest lucru se intampla pentru ca vibratia adunata in acea persoana a depasit vibratia cristalului, care a actionat fizic pentru echilibrare. Pietrele (inclusiv cristalul) inmagazineaza informatii de la purtatori si din locurile unde sunt asezate.
- In momentul de fata, medicina alternativa apeleaza tot mai mult la lumea minerala. In ce fel inteligenta pamantului poate fi folosita in vindecari?
- Pamantul ne-a oferit intotdeauna toate elementele care sa ne potenteze calitatile noastre ca fiinte umane. De exemplu, noi redescoperim cu intarziere virtutile vindecatoare ale argilei. Dar animalele si pasarile stiu instinctiv aceste lucruri. De pilda, papagalii din Noua Guinee isi echilibreaza aciditatea gastrica declansata de consumul unor fructe tropicale, prin ingerarea de argila caolinoasa. Si acesta nu este decat un exemplu, cu totul aleatoriu. Intotdeauna am avut la dispozitie plante folositoare pentru fiecare tip de afectiune, dar baza ramane pamantul, mineralul. In sensul ca ne nastem in locurile in care avem nevoie pentru a ne implini un anumit program in viata, si ni se dau toate elementele necesare pastrarii sanatatii. De pilda, argila din Romania se foloseste mai eficient pentru anumite afectiuni care pot sa apara pe acest meridian al globului. Exista o legatura stransa intre tipul de roca, substratul de vegetatie si necesitatile oamenilor din acel loc.
- De ce doar cristalele sunt considerate vindecatoare? De ce nu ne putem vindeca si cu pietre de rau?
- Vindecari se pot face si cu pietre de rau, in mod sigur. Dar piatra de rau nu a apucat sa-si finalizeze cristalizarea. Ea a fost initial o magma ce s-a racit si a ajuns la temperatura de solidificare intr-un anumit interval de timp si nu a apucat sa creasca incet si linistit. De aceea, nu are forma, transparenta si culoarea cristalelor pe care le stim. Si atunci, nu mai are nici puritatea respectiva. In schimb, cristalul si-a finalizat forma cristalografica si prin aceasta isi poate manifesta campul vibrational la maximum.
- Si totusi, cum credeti ca se pot face vindecari cu o simpla piatra de rau?
- Imprimand mental (adica informational) acea piatra cu mesajul ca ai nevoie de ea. Dar aici vorbim deja de un altfel de comunicare si de informatia pe care noi o punem in lucruri.
- Putem imprima materia cu gandurile si intentiile noastre?
- Trebuie sa plecam de la acceptarea faptului ca orice gand al nostru inseamna vibratie. Vibratie care contine o informatie, codata de materie in sistem DA si NU. Adica 1 si 0, revenind la bit-ul din informatica. Suportul prin care este transmisa aceasta informatie nu este unul fizic, dar se stie ca locul de coordonare se afla in creier. Intr-o asemenea actiune intervine atat constientul si subconstientul, cat si credinta: mesajul pleaca de la credinta ca acest lucru este posibil, apoi se imprima in constient si subconstient, care stie cum sa transmita informatia unui cristal. Medicina utilizeaza acest instrument psihic de multe ori miraculos prin ceea ce numim medicamente "placebo". Utilizarea cristalelor in terapiile complementare are la baza acelasi fenomen. Mesajul transportat de ganduri, sustinut de credinta ca acest lucru are finalitatea dorita, poate fi imprimat intr-un cristal sau intr-o piatra. Utilizarea acestor energii trebuie sa fie facuta cu extrem de mare responsabilitate, fiindca orice proces are intotdeauna un revers, atunci cand nu se cunosc legile care il guverneaza. Nu putem inca afirma ca intelegem decat in foarte mica masura psihicul uman, iar lumea minerala ne rezerva mereu surprize pe masura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu