miercuri, 28 martie 2012

TESTUL EXTRATERESTRULUI, un test-poveste incredibil despre cine esti tu cu adevarat!

Buna, dragele noastre. O zi frumoasa si cu mult soare sa fie pentru fiecare dintre voi.  Va propunem de aceea un test foarte simpatic , spunem noi, si speram sa va insenineze ziua si sa va aduca zambetul pe buze. Este un pseudotest ce face apel la imaginatia si creativitatea fiecareia dintre voi. Nu dureaza mai mult de 5 minute efectuarea lui. Nu il tratati cu seriozitate si nici nu-i atribuiti calificativul de expertiza psihologica sau stiintifica. Scopul sau este pur si simplu acela de a va destinde si de a va amuza. Rezultatele v-ar putea uimi insa prin acuratetea lor. Principiile pe care este construit acest test sunt psiho-logice si au in vedere constructia vizuala, imagini simbol, imaginatia si perceptia senzoriala.

Prin urmare, va aruncam aceasta provocare a testului. Imaginati-va ca sunteti singuri pe o alee intr-un parc. Va plimbati pur si simplu. Intr-o seara placuta si calduta. Afara este o vreme superba si mergeti incet pentru a va bucura de natura. Inspirati aer curat in piept si va uitati in jur. Totul e liniste si pace, totul pare sa inspire confort si familiaritate. Pe o banca insa, dati peste un extraterestru, un alien mic si dragut. La inceput, sunteti nedumeriti si nu stiti ce sa faceti. Privindu-l mai bine, pare atat de simpatic, singur si neajutorat incat decideti sa il luati acasa si sa il ingrijiti. Un aspect important pe care am omis sa-l mentionez: micul extraterestru are pielea de culoare VERDE!!!! Totodata, este important sa nu uitati: va aflati intr-o frumoasa zi de LUNI!!!

Asadar… luati micul extraterestru acasa. Il ingrijiti. Ii dati sa manance. Ii dati sa bea apa. Iar cand vine seara, ii pregatiti patul pentru a merge la culcare. MARTI, va treziti dis-de-dimineata si dati o fuga in camera micului extraterestru pentru a vedea cum ii este. Ceea ce vedeti va surprinde peste masura. De data aceasta, pielea extraterestrului este ALBASTRA. Repetati acelasi lucru pe care l-ati facut si luni: il hraniti si il lasati sa doarma

MIERCURI, va treziti dis-de-dimineata si va duceti in camera micului extraterestru. Din nou, o alta surpriza. De data aceasta, pielea extraterestrului a devenit PORTOCALIE. Ii dati iarasi sa manance, ii dati apa si il trimiteti la culcare.


JOI, la trezire, va duceti iarasi in camera micutului extraterestru. Nu mai sunteti surprinsi de ceea ce vedeti, insa va incearca un puternic sentiment de deceptie. Pielea micutului tau extraterestru are de data aceasta o nuanta de NEGRU. IL hraniti insa si il duceti la culcare. Ajungeti la concluzia ca micutul extraterestru isi schimba culoarea in fiecare zi. 

Si iata si intrebare finala, cea la care vroiam sa ajungem de fapt si care contine raspunsul si rezolvarea testului. VINERI, cand va veti trezi si va veti duce sa verificati camera micului extraterestru, ce culoare credeti ca va avea acesta? Mai jos aveti 4 variante de raspuns. Trebuie sa alegeti doar una dintre ele reprezentand culoarea pe care credeti ca o va capata extraterestrul in ziua de vineri. Imediat, va prezentam si interpretarile raspunsurilor pe care va recomandam sincer sa nu le cititi inainte. In caz contrar, testul nu ar fi valid.

 

Ce culoare crezi ca va avea pielea micutului extraterestru VINERI?


1. Vineri, micutul extraterestru va avea aceeasi culoare de joi, adica NEGRU.
2. Vineri, micutul extraterestru va reveni la culoarea lui initiala, VERDE, cea pe care o avea atunci cand l-ai gasit in ziua de luni.
3. Vineri, micutul extraterestru va avea pielea de culoare GRI.
4. Vineri, micutul extraterestru va avea pielea de culoare AURIU stralucitor.

Dupa ce ai raspuns sincer, alegand din cele patru variante varianta de culoare pe care crezi ca extraterestrul o va avea vineri, te invitam sa citesti si INTERPRETARILE TESTULUI.

 

INTERPRETARILE SI SEMNIFICATIILE TESTULUI


Schimbarea este inevitabila, un dat al existentei noastre umane si nu numai. Extraterestrul semnifica SCHIMMBAREA!!! Afla care este reactia ta in fata schimbarii si in ce fel/ cum te adaptezi la ceea ce se intampla in jurul tau.

Daca ai ales varianta 1 de raspuns, Extraterestrul ramane NEGRU...


... Esti o persoana cu inclinatii spre pesimism si ai tendinta de a vedea lucrurile intr-o lumina negativista. Schimbarile sunt pentru tine coplesitoare si te dezorienteaza. In loc sa le privesti cu ochi buni, ca pe o provocare, ai tendinta de a te lasa cuprins de panica si de a te opune vehement schimbarii. Schimbarea nu reprezinta pentru tine un lucru neaparat benefic. Incerci sa te adaptezi situatiile noi, insa o faci cu mare greutate si cu efort. Refuzi de multe ori sa accepti schimbarea.

Sfat: Iti recomandam sa ai mai multa incredere in tine si in abilitatile tale de a gestiona schimbarea. Vointa este un exercitiu la care ar trebui sa apelezi. Lasa-te pur si simplu dusa de valul schimbarii.

 

Daca ai ales varianta 2 de raspuns, Extraterestrul redevine VERDE...


... Esti o persoana ce accepta schimbarea firesc si natural, ca pe o provocare, ca pe un dat al lucrurilor, ca pe o normalitate. Ai o usurinta innascuta in a te adapta si, prin natura ta, esti o persoana optimista, pozitiva. Reusesti sa tii pasul cu schimbarile din viata ta si nu te lasi stapanita de teama de necunoscut. Rareori se intampla sa simti ca esti depasit de situatii sau de ritmul ametitor in care se desfasoara lucrurile in jurul tau. Gasesti solutiile cele mai potrivite si vezi cu ochi limpezi drumul pe care il ai de urmat. Se intampla sa ai temerile tale, insa reusesti sa lupti cu tine insati si sa le depasesti.

 

Daca ai ales varianta 3 de raspuns, Extraterestrul devine GRI...


... Pentru tine, schimbarea nu este neaparat un lucru rau. Dar nici bun. Este un lucru pe care incerci pe cat posibil sa il ocolesti fiindca nu te face sa te simti confortabil. Nu este adevarat ca nu accepti schimbarea. O accepti si stii ca la un moment dat este inevitabila. Dar nu iti place si ai vrea sa o eviti pe cat posibil, preferand ca lucrurile sa ramana asa cum sunt sau cel mult sa fie imbunatatite.

Sfat: Mizeaza pe rabdare si atunci cand iei o decizie ce iti poate schimba statu-quo-ul ai in vedere nu doar aspectele ei negative, ci si pe cele pozitive.

Daca ai ales varianta 4 de raspuns, Extraterestrul devine AURIU stralucitor...


... Bravezi. Bravezi frumos si esti extrem de curajoasa. Iti place schimbarea si o percepi ca pe o necesitate. In fiecare moment dificil, iti pastrezi calmul si luciditatea, ba mai mult vezi toate posibilitatile de reusita din el si esti foarte sigura de tine ca le vei depasi. Schimbarea te provoaca, te mobilizeaza si te impulsioneaza in autodepasire. Faci insa excel de zel uneori. Vezi schimbarea doar din punctul pozitiv si te arunci cu capul inainte in deciziile tale, fara a analiza si celelalte aspecte. Extraentuziasmul si extraoptimismul pot conduce la fel de bine uneori spre dezamagire sau spre decizii gresite.
Sfat: Incearca sa analizezi lucrurile si situatiile din toate perspectivele. Incearca a le gasesti punctele forte, dar si pe cele slabe si sa alegi ceea ce te avantajeaza cel mai bine. Cumpatarea este cuvantul pe care trebuie sa mizezi.

Testul LIBERTATII EMOTIONALE al lui Judith Orloff - Cat de mult experimentezi libertatea emotionala?

Acest test va va ajuta sa vedeti care este, in momentul prezent, nivelul libertatii emotionale la care ati ajuns. Reflectati asupra intrebarilor de mai jos raspunzand sincer fata de propria persoana cu DELOC ADEVARAT (valoreaza 0 puncte); CATEODATA ADEVARAT (valoreaza 1 punct); APROAPE INTOTDEAUNA ADEVARAT (valoreaza 2 puncte):

1. Daca ma cert cu cineva, trag adanc aer in piept, ma calmez si abia apoi reactionez.
2. Atunci cand am dubii sau ma tem de ceva, vorbesc cu mine insami pentru a ma calma.
3. Atunci cand sunt blocata in trafic sau ceva imi decaleaza programul, am rabdare si nu imi ies din fire.
4. Dupa o zi grea ma concentrez asupra lucrurilor ce m-au multumit si nu imi judec aspru propriile greseli ce au dus la eventuale incurcaturi.
5. Rareori devin trista/suparata/nervoasa daca cineva imi zadarniceste planurile.
6. Ma simt conectata spiritual (oricum ai defini spiritualitatea).
7. Atunci cand fac anumite alegeri ma incred in intuitie, in ceea ce imi dicteaza inima.
8. Daca sunt invinuita de ceva, rareori izbucnesc spunand lucruri pe care sa le regret mai tarziu.
9. Adorm usor, fara sa imi fac griji pentru ce am de facut a doua zi.
10. Chiar daca am avut inima franta, nu renunt la iubire.
11. Sunt o persoana pozitiva si nu transform problemele mici in probleme mari.
12. Nu caut sa ma razbun daca cineva nu ma trateaza asa cum ar trebui.
13. Nu sunt geloasa pe succesul unei alte persoane.
14. Nu ma las condusa de emotii negative sau impuls.
15. Nu ma las distrusa emotional de dezamagiri.
16. Nu ma compare cu nicio persoana din jurul meu.
17. Sunt o persoana empatica, insa nu ma las influentata negativ de durerea celorlalti si nici nu incerc sa imi asum rolul de “psiholog”.

18. Traiesc in prezent, nu staruiesc asupra trecutului.
19. Viata pe care o traiesc ma face fericita. Nu imi doresc altceva.
20. Am anumite limite emotionale pe care nu le las incalcate de ceilalti.

Interpretarea TESTULUI:


libertatea emotionalaPentru a calcula in ce masura detinem libertatea emotionala este nevoie sa adunam punctele de la cele 20 de întrebari.

  • un punctaj intre 30 si 40 sugereaza ca libertatea emotionala de care va bucurati este la nivel aproape maxim, lucru ce denota ca nu va lasati influentate de emotiile negative ale celor din jur si stiti cum sa va traiti viata intr-un mod constructiv;

  • daca aveti un punctaj intre 15 si 29, nivelul dumneavoastra de libertate emotionala este moderat, adica luati viata asa cum este ea, cu bune si cu rele, fara sa experimentati stari extreme de schimbare de dispozitie;

  • un punctaj de 14 sau mai mic sugereaza ca, in ceea ce priveste libertatea emotionala, sunteti inca la nivel de incepator - nu reusiti sa va bucurati de micile placeri ale vietii decat foarte rar si anumite emotii negative efectiv va coplesesc;

  • un punctaj foarte apropiat de 0 (si este nevoie de curaj pentru a il recunoaste) indica faptul ca, cel putin pana acum, nu ati reusit sa experimentati libertatea emotionala, insa vestea buna este ca puteti sa descoperiti tot ceea ce aceasta are de oferit de indata ce va puneti in gand sa va schimbati viata, sa tineti cont de efectul emotiilor asupra starii noastre de bine si sa deveniti o persoana deschisa, mai spirituala si conectata cu tot ceea ce este in jur.

Indiferent de scorul pe care l-ati obtinut la acest test, incercati sa descoperiti care sunt ariile din viata dumneavoastra ce au nevoie de imbunatatiri, tratati-va cu seriozitate emotiile si sentimentele si nu uitati ca cel mai bun antidot impotriva negativismului este comunicarea deschisa si sincera cu o persoana draga. Pentru a atinge libertatea emotionala este nevoie sa ne redescoperim constant prin ochii celorlalti.

Libertatea emotionala prin prisma lui Judith Orloff


Ce inseamna “libertatea emotionala”?


Libertatea emotionala este capacitatea fiecarei fiinte de pe planeta de a da si a primi cat mai multa dragoste. Pentru a capata libertatea emotionala este nevoie sa ne manifestam emotiile intr-un mod pozitiv si sa invatam sa ne descarcam de cele negative in mod constructiv.

Libertatea emotionala include atat evolutia personala, cat si cea spirituala. Invatand sa ne controlam emotiile negative vom creste spiritual si vom reusi sa ne depasim propria conditie. A deveni liber din punct de vedere emotional inseamna sa dam deoparte emotiile ce nu sunt productive si sa ne privim propria persoana (dar si pe ceilalti) cu sufletul deschis.

De ce am nevoie de libertatea emotionala?


Avem nevoie de libertatea emotionala pentru a scapa din vartejul emotiilor negative deoarece acumularea acestora ne poate distruge relatiile cu semenii, ne poate face imuni la bunatate si nu in ultimul rand ne poate impiedica sa ne bucuram de minunatiile lumii in care traim!

Cum pot atinge libertatea emotionala?


libertatea emotionalaExperimentarea emotiilor si a trairilor interioare ne deschid calea spre propria constiinta si ne invata veritabile lectii de viata. Putem atinge libertatea emotionala daca suprapunem emotii pozitive peste cele negative. De exemplu, putem sa ne construim rabdarea pentru a “contracara” supararile sau sa dezvoltam sentimentul de empatie in scopul de a face invidia sa dispara.


Exista doua stadii de procesare a emotiilor. Primul presupune recunoasterea deschisa a emotiei brute fara ca aceasta sa fie inhibata in vreun fel. Al doilea presupune actiunea propria-zisa, si anume transformarea negativitatii prin suprapunerea de emotii pozitive peste cele negative.

Libertatea emotionala: rezultate


libertatea emotionalaDaca reusim sa experimentam pe deplin libertatea emotionala vom deveni persoane mai fericite, mai flexibile si mai pline de viata. Mai mult, nu numai ca vom avea grija de propria persoana, insa vom trata altfel, mai empatic, familia si prietenii. Rabdarea noastra va deveni din ce in ce mai dezvoltata si vom gestiona extrem de bine conflictele aparute pe nepregatite.

Ca dimensiune spirituala, ne vom conecta cu eu-l nostru interior si vom surmonta orice situatie neplacuta sau dezamagitoare folosindu-ne de puterea instinctelor noastre, ascultand glasul inimii care nu da gres niciodata!

Experimentand libertatea emotionala deplina ne vom simti protejati si ingrijiti de o forta spirituala superioara ce nu ne va lasa niciodata sa ne simtim singuri pe Pamant.

Testul Desertului, un test uimitor de psihologie relationala si de masurare a iubirii

Iti propunem astazi un test inedit si extrem de interesant care iti poate spune multe despre tine, despre iubirile tale, despre modul in care vezi si traiesti iubirile. Este un test de psihologie relationala care iti solicita imaginatia si a carui rezolvare nu iti ia mai mult de 10 minute. Iti va oferi in schimb niste rezultate incredibil de adevarate, ce te vor uimi intr-o mare masura. Ceea ce trebuie sa faci este doar sa raspunzi unor 6 intrebari, extrem de simple de altfel. Raspunde repede, fiind insa constienta de raspunsurile pe care le dai si de alegerile pe care le faci. Nu te gandi prea mult la raspunsuri si ramai fidela primelor raspunsuri care iti vin in minte. Numai si numai dupa ce ai raspuns celor 6 intrebari, citeste si rezultatele. Raspunde intai de toate celor cinci intrebari si abia mai apoi citeste-le.

Testul Desertului


LE PORTI CU TINE...

Intrebarea 1: Imagineaza-ti ca te afli intr-o calatorie in desert si ca scopul tau este acela de a ajunge in oaza. Iti faci curaj si iti incepi calatoria. Traversezi desertul in speranta ca ajungi la oaza de care ti s-a povestit. Este un drum lung si anevoios, iar desertul nu este intotdeauna prietenos. Ai insa voie sa iei cu tine anumite obiecte personale si provizii pentru calatoria ta. Cate perechi de incaltaminte iei cu tine?


DRUMUL...

Intrebarea 2: Dupa zile intregi de mers prin nisip si pustiu, in fata ta se intrevede oaza mult dorita. Ai doua variante, doua variante de drum, pentru a ajunge la aceasta oaza. oaza - testul desertuluiPrimul drum este un drum scurt, prin nisip, monoton, cu acelasi peisaj dezolant de pana acum, care te va duce insa direct catre oaza. Cel de-al doilea drum catre oaza nu este unul drept, ci curbat, muult mai lung decat celalalt. De-a lungul lui insa se pot zari palmieri si dune spectaculoase. Ce drum alegi pentru a ajunge la oaza? Drumul scurt, direct si banal sau drumul lung, curbat si spectaculos? 

OAMENII...


Intrebarea 3:

Imagineaza-te ca ai ajuns la tinta calatoriei tale: oaza. In mijlocul oazei, se intinde o apa limpede si curata. Iti este sete si ai dori sa bei apa. Cati oameni vezi indreptandu-te catre apa?
a. O suta – cateva sute de oameni.
b. Cateva zeci de oameni.
c. Unul - 2, 3 oameni.
d. Niciun om.

 

ASA NI SE DESCHID PORTILE...

Intrebarea 4: In mijlocul oazei gasesti un castel, cu turnulete si ferestre, balcoane si un tunel subteran. Te hotarasti sa intri in castel. Cum faci acest lucru?
a. Pe fereastra
b. Pe usa
c. Pe balcon
d. Prin tunelul subteran

 

EL ESTE...

Intrebarea 5: In momentul in care intri in castel, constati ca este animat si populat atat de persoane de sex feminin, cat si de persoane de sex masculin. Femei si barbati imbracati colorat si plin de viata ii strabat colidoarele. La un moment dat insa, pe langa tine trece un barbat a carui figura iti pare cunoscuta. Il privesti prelung si ti se pare ca seaman cu cineva anume. Cine este acea persoana din viata ta cu care seamana?


APA DIN ADANCURI...

Intrebarea 6: Colindand castelul ajungi intr-o camera care te surprinde. In aceasta camera, se afla o masa prelunga, iar pe masa un potir ornat cu pietre pretioase, in care se afla apa. Cat de multa apa vezi in potir?
test de psihologie relationala

 

REZULTATELE TESTULUI DESERTULUI


Rezultat Intrebarea 1:

Numarul perechilor de incaltaminte pe care decizi sa le iei cu tine reprezinta numarul iubirilor pe care le vei trai in aceasta viata inainte de a intalni persoana alaturi de care iti vei petrece restul vietii.

Rezultat Intrebarea 2:

Drumul pentru a ajunge la oaza reprezinta modul in care debuteaza procesul de indragostire in ceea ce te priveste. Daca alegi drumul scurt inseamna ca incepi sa iubesti usor, repede, pasional, fara sa stai prea mult pe ganduri. Te lasi purtata pe aripile indragostirii si te dezvalui cu totul, de la inceput. In cazul in care alegi drumul lung inseamna ca nu te indragostesti deloc usor, ci incet, lent, lasandu-ti timp pentru a-l descoperi pe cel de langa tine. Te dezvalui cu greu celuilalt si nu permiti oricui accesul catre inima ta.

Rezultat Intrebarea 3:

Apa din oaza este puntea ta de legatura cu cei din jur, modalitatea ta de a relationa cu ceilalti.
Numarul oamenilor pe care ii vezi indreptandu-se catre apa ca si tine este numarul oamenilor pe care ii doresti in preajma ta si cu care impartasesti teluri/ obiective/ dorinte comune.
Daca vezi o suta – cateva sute de oameni – esti o persoana extravertita, extrem de sociabila. Esti sufletul adunarilor, un ‘fluture social’. Compania a cat mai multor oameni te umple de energie.
Daca nu vezi niciun om in oaza – esti o persoana introvertita care se simte bine in compania propriei persoane. Ai o natura singuratica, te simti confortabil in cercurile cat mai restranse si nu iti plac multimile si aglomeratia.
Daca vezi cateva zeci de oameni – esti o persoana sociabila, prietenoasa si comunicativa si de obicei te simti confortabil in prezenta oamenilor.
Daca vezi unul - 2, 3 oameni in oaza – esti o persoana care nu intampina problema in a socializa si a relationa cu ceilalti. Poti fi extrem de fermecator cu ceilalti, insa de multe ori esti multumit sa te afli singur. Iti incarca bateriile energetice atunci cand te afli in propria companie.

Rezultat Intrebarea 4:

Calea pe care o alegi pentru a patrunde in castel reprezinta tipul de relatie pe care urmaresti sa o ai in viata ta. Daca alegi fereastra, iti doresti o relatie pasionala, plina de neprevazut si surprize, lipsita in schimb de monotonie si rutina. Daca alegi usa, iti doresti in viata ta o relatie obisnuita, neteda, fara certuri sau teama unor potentiale despartiri, o relatie care sa iti ofere siguranta. Daca alegi balconul, iti doresti o relatie linistita, plina de romantism si afectiune. Daca alegi tunelul subteran, esti atrasa in viata de relatiile extravagante, neobisnuite, poate chiar periculoase, insa care iti pot oferi o experienta de viata deosebita, care te fac sa te simti vie.

Rezultat Intrebarea 5:

Acel barbat reprezinta persoana care te va marca pentru intreaga viata si pe care nu o vei uita niciodata.

Rezultat Intrebarea 6:
 

Mult, putin, trei sferturi, un sfert, jumatate… cantitatea de apa din potir reprezinta ceea ce oferi tu intr-o relatie, cantitatea de iubire pe care o investesti, procentul din 'tine' pe care il pui in acea relatie.

marți, 20 martie 2012

Cele 11 picaturi de intelepciune ale vietii!

Picatura 1: "Este dureros sa iubesti pe cineva si sa nu ti se raspunda prin iubire. Dar ceea ce este si mai dureros este sa iubesti pe cineva si sa nu gasesti niciodata curajul sa-i marturisesti acelei persoane ceea ce simti". iubire

Picatura 2: "Un lucru trist in viata este cand intalnesti pe cineva care inseamna enorm, totul pentru tine doar ca sa afli la final ca nu a fost niciodata destinat sa fie. Un lucru trist este cand trebuie sa il lasi sa plece".

Picatura 3: "Cel mai bun prieten iti este acela alaturi de care poti sta intr-un leagan, pe o veranda, fara sa vorbiti nimic, iar cand plecati de acolo sa va simtiti ca si cum ati fi avut cea mai buna conversatie din viata voastra".

Picatura 4: "Este adevarat ca nu realizam ceea ce am avut decat in momentul in care pierdem acel ceva. La fel de adevarat este insa si faptul ca nu realizam ceea ce ne lipsea decat in momentul in care soseste in viata noastra".

Picatura 5: "Iti ia doar un minut sa te indragostesti de cineva, o ora ca sa iti placa cineva si o zi ca sa iubesti pe cineva. Iti ia o viata intreaga sa uiti pe cineva".

Picatura 6: "Nu cauta infatisari frumoase, te pot insela. Nu umbla dupa bogatie, chiar si aceasta poate disparea. Cauta o persoana care te poate face sa zambesti pentru ca un singur zambet este suficient pentru ca o zi intunecata sa devina luminoasa".

Picatura 7: "Viseaza ceea ce vrei sa visezi, mergi acolo unde vrei sa mergi, fii ceea ce vrei sa fii. Fiindca ai doar o singura viata si o singura sansa de a face toate lucrurile pe care vrei sa le faci".

Picatura 8: "Pune-te intotdeauna in locul celeilalte persoane. Daca simti ca te doare, probabil ca o doare si pe ea".

Picatura 9: "Un cuvant aruncat la intamplare poate sa aprinda focul. Un cuvant nemilos poate sa darame o viata. Un cuvant potrivit poate sa niveleze stresul. Dar un cuvant tandru poate sa vindece si sa binecuvanteze".

Picatura 10: "Cei mai fericiti oameni nu dispun in mod necesar de tot ce este mai bun. Ei doar fac ceea ce este mai bun din tot ce vine in drumul lor".

Picatura 11: "Iubirea incepe cu un zambet, creste cu un sarut, se termina cu o lacrima. Cand ai fost nascut, plangeai si toti din jurul tau zambeau. Traieste-ti viata astfel incat in ultimele clipe sa fii tu cel care zambeste, iar cei din jurul tau cei care plang".


joi, 1 martie 2012

Legendele Martisorului



                    Se spune ca, simtindu-se trist si singur, Soarele a coborat pe Pamant si a luat chipul unei tinere frumoase. Un zmeu a rapit-o si a inchis-o in palatul lui si, de atunci, toata frumusetea, veselia, bucuria, cantul si lumina au pierit iar lumea s-a cufundat in intuneric. Nimeni nu a avut curajul de a salva fata in afara de un tanar voinic. El a pornit intr-o calatorie ce a durat trei anotimpuri – vara, toamna si iarna – si a ajuns la palatul zmeului unde l-a infruntat. Dupa o batalie care a durat mai multe zile, tanarul a invins, a reusit sa elibereze fata dar s-a stins din viata. Soarele a revenit pe cer si a luminat din nou intreg Pamantul. Astfel, primavara a venit, oamenii si-au recapatat veselia iar natura a reinviat. Sangele eroului s-a scurs pe zapada, iar acolo unde ea s-a topit, au aparut primii ghiocei, vestitorii primaverii.